Το ρομάντζο του Αγ. Όρους με τον Αδόλφο

Εκτός από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, τον Χίτλερ, τον Ρασπούτιν (που στις ταξιδιωτικές του σημειώσεις θεωρεί το Όρος απόδειξη της ανωτερότητας της Ορθοδοξίας), τον Παττακό, τον διάδοχο Κάρολο, τον Κώστα Δεγρέτσια και ο ευσεβής ηγεμών της Τρανσυλβανίας Βλάντ Τέπες ο Ανασκολοπιστής (Δράκουλας, εδώ εν ώρα εργασίας-Am.Huber Νυρεμβέργη-1499), έτρεφε σεβασμό στο Όρος, υπήρξε δε ομού με άλλους ευλαβείς σατράπες χορηγός του (όπως και η εταιρεία Lada). Στον κόμβο που ακολουθεί, εκτίθεται κατάλογος γνωστών δωρεών Ρουμάνων ηγεμόνων, εν οίς και του μακαρίου Δράκουλος στη μονή Φιλοθέου (Νο 12 : 4.300 άσπρα, ετησίως)

«Όποιος ήθελε να συνθέση ένα κώδικα εις τα εγκλήματα, και ήθελε να μην παραιτήση κανένα αμάρτημα ανθρώπινον, ας ήθελεν υπάγει εις το Άγιον όρος, και ανίσως ήθελε εξετάσει τους εκεί κατοικούντας, ήθελε κάμει τον εντελέστερον κώδικα…».
Ανώνυμος ο Έλληνας-Διαφωτιστής-«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ».

Tην ώρα που παιδάκια πεθαίνανε στην Αθήνα της Κατοχής από την πείνα, οι μεγαλόσχημοι καλόγεροι καλοπερνούσαν κάτω από την προστασία του Χίτλερ, κατέχοντας καλά την τέχνη της συνεργασίας με κάθε λογής δυνάστη. Συνέχεια Ανάγνωσης–>

Advertisements